Matglädje på Förskolan Ekot AB

muurikkan muurikkan
Ekots mat tänk...

Vi på förskolan Ekot tycker de är viktigt med barns matglädje. När Ki Andersson startade Förskolan Ekot hade hon som ledord och
vision - ”Människan, Miljön och maten”. Denna vision har omarbetats lite och nu arbetar vi efter - "Miljön och Maten". Ki för ut visionen till oss pedagoger och köks ansvariga. Pedagoger och köksansvariga jobbar med matglädjen varje dag och för de vidare på olika vis till våra fantastiska barn.

Vår mat är lagad från grunden, närodlad och i möjligaste mån kravodlad. Våra köksansvariga lagar mat efter en 4 veckors matsedel med tanke på säsong. Varje vecka serveras de, kött, fisk, vegetariskt och soppa och de bjuds på många alternativ till grönsaker alla dagar.

Vi pedagoger tillsammans med barnen odlar på våra gårdar, komposterar vårt matavfall, lagar mat på vår fantastiska muurikka eller i kitteln, bakar bröd, gör egen sylt, gör egen müsli/granola och gör spännande mellanmål som ex. roliga smoothies, bananpannkakor och fruktsallad.

Varje höst bjuder vi in barnens familjer till vår stora skördefest, där de bjuds på soppa av våra egna odlingar, bröd som vi bakat och grönsaker vi skördat tillsammans.