Ekot i Hallstahammar

Välkommen till oss

Förskolan ligger på Nibble i Hallstahammar på Nibblegatan 27-29.

Förskolan har plats för ca 90 barn fördelat på tre hus.

Hus 1: Måsen, avdelningarna Skrattmåsen/Fiskmåsen: 1-3 år

Hus 2: Solen, avdelningarna Tellus/Månen: 3-4 år

Hus 3: Stjärnan, 5-6 år

Öppet tider, kl.6,30-17,30, möjlighet med jourtid kl.6,15-6,30 och kl.17,30-18,30. Ansökan krävs för det kunna utnyttja dessa tider.

förskolan arbetar förskollärare och barnskötare, kokerskor, lokalvårdare, fastighetsskötare och förskolechef.

Vi har en profilering som är Miljö och Mat, arbetar för certifieringen Grön Flagg.

Vi fick certifieringen Grön Flagg 2011 och arbetar fortlöppande med det arbetet med olika teman. Vi har arbetat med Närmiljön på förskolan och det arbetet har blivit en stor del av vår vardag. Tillsammans med barnen växer nya oaser upp på vår stora gård.

För oss är maten viktig och kokerskorna lagar den goda maten från grunden. Det lagas fisk, kött, kyckling, vegetariskt varje vecka. Köttet som används i matlagningen kommer från Åsby kött och vilt. Vår satsning på färsk fisk har haft stor genomslagskraft bland barnen. Fisken kommer från Fiskarn som står på Hallstahammars torg. Mycket frukt och grönsaker utifrån säsong används.

Har du frågor eller är nyfiken på oss så skicka gärna ett meddelande eller ring oss så får du svar.

Du finner ansökningsblankett under fliken för vårdnadshavare.