Ekot i Västerås

Välkommen till oss

Förskolan ligger på Malmaberg i Västerås på karbenningsgatan 6.

Förskolan har plats för ca 38 barn fördelat på två avdelningar.

Avdelningarna: Vitsippan 1-3 år och Blåsippan 3-5 år

Öppet tider, kl.6,30-17,00

förskolan arbetar förskollärare, barnskötare, kokerska, lokalvårdare, fastighetsskötare och förskolechef.

Vi har en profilering som är Miljö och Mat, arbetar för certifieringen Grön Flagg.

Vi fick certifieringen Grön Flagg 2008 och arbetar fortlöppande med det arbetet med olika teman. Vi har arbetat med Kretslopp och arbetar nu med Närmiljön på förskolan.

För oss är maten viktig och kokerskan lagar den goda maten från grunden. Det lagas fisk, kött, kyckling, vegetariskt varje vecka. Köttet som används i matlagningen kommer från Håkan Lillberg som har sina djur på Tidö utanför Västerås. Mycket frukt och grönsaker utifrån säsong används.

Har du frågor eller är nyfiken på oss så skicka gärna ett meddelande eller ring oss så får du svar.

Du finner ansökningsblankett under fliken för vårdnadshavare. Du ska också göra din ansökan via http://www.vasteras.se/barn-och-utbildning/forskola.html