Ekot i Västerås

Välkommen till oss

Förskolan startade 1994 och ligger på Malmaberg i Västerås, Karbenningsgatan 6. Telenr. till avdelningarna
​Vitsippan 021-13 87 97
Blåsippan 021-13 04 81

Öppet tider, kl.6,30-17,00

Förskolan har plats för ca 38 barn fördelat på två avdelningar.

Avdelningarna: Vitsippan 1-3 år och Blåsippan 3-5 år

förskolan arbetar förskollärare och barnskötare.

Vi har en profilering som är MILJÖ och MAT, arbetar med certifieringen Grön Flagg.

Vi fick certifieringen Grön Flagg 2008 och arbetar fortlöppande med det arbetet med olika teman. Vi har arbetat med Kretsloppet och nu arbetar vi med Närmiljön.

Vi har fokuserat på vår gård under det sista året för att hitta nya oaser för barnen att utvecklas i.

För oss är maten viktig och vår kokerska lagar maten från råvaran. Det lagas fisk, kött, kyckling, vegetariskt varje vecka.

Köttet som används i matlagningen kommer från Håkan Lillberg som har sina djur på Tidö utanför Västerås. Mycket frukt och grönsaker utifrån säsong används.

Har du frågor eller är nyfiken på oss så skicka gärna ett meddelande här nedanför eller ring, 070-533 59 56, oss så får du svar.

Du finner ansökningsblankett under fliken VÅRA ENHETER. Du ska också göra din ansökan via http://www.vasteras.se/forskolaskola/forskolor/Sidor/ansokaomochsagauppplats.aspx