Barns kläder, att tänka på...

VIKTIGT!!! Vi är ute varje dag.

Sommar – svala och gärna skyddande kläder. Tänk på att smörja in barnen på morgonen med solskydd och se till att det finns en solhatt eller keps att sätta på huvudet. Vi ser till att barnen får i sig vatten och vi försöker vara i skuggan eller inne så mycket vi kan när det är väldigt varma dagar. Solvett råder på Ekot. Vissa dagar kan det bli så att vi äter lunchen och har vilan inomhus för att komma bort från solen en stund.

Vinter – lager på lager för att behålla värmen. Luften i kläderna behöver kunna cirkulera för att barnet inte ska bli kall.

Tänk på att det ska finnas ombyte med ytterkläder när det är sol, regn och blötsnö.

Blöta och kalla barn = ledsna barn och kalla barn.

Stövlar och galonkläder ska finnas på förskolan varje dag.

Märk barnens kläder, det spar mycket tid för oss pedagoger. Vi behöver inte leta och gissa vem kläderna tillhör. Tack på förhand!

Vi vill att barnen har kläder som kan och får hängas in i torkskåpet efter en blöt dag utomhus. Vårt tips är att ha fler ombyten(ärvda/second hand/billigare) eller ett klädmärke som heter Wilma & Morris som tål blött väder OCH torkskåp (Wilma & Morris är svenska kvalitetskläder). Mer info finner du i spalten till höger. Du som vårdnadshavare till ett eller flera barn på Ekot får rabatt på dessa kläder. Rabatten finner du i föräldrapärmen på respektive avdelning.

Har du fårgor om kläder, fråga oss pedagoger gärna.