Barns kläder, att tänka på...

Klädtips från EKOT
Självklart går galonkläder och vinteroverall också bra. Men de kan vara nå att tänka på när ni ska investera i nya kläder till era barn och att vi pedagoger har stor erfarenhet av påklädning och kläder efter vårt fantastiska Sverige-väder!
Barnen behöver bra skor/Stövlar för att hålla sina fötter varma. Vantar och mössor i olika tjocklekar beroende på värme. Galonvantar är super bra höst och vår då händerna håller sig varma medan barnen som älskar att leka med vatten kan göra det eller känna på den blöta snön utan att frysa. (Till småbarn kan de kännas hopplöst att få på ett par vantar men hjälp oss pedagoger med att ha bra TUMVANTAR som är lätta att dra på ett par ostyriga armar)
Så när de är kalla dagar pratar vi om lager på lager, då menar vi att barnen ska ha ull eller fleece kläder under sitt skallställ för att hålla värmen. Busiga höst/vår dagar är de bättre att starta med en varm tröja under jackan för att sedan ta av den när de blir varmare mot eftermiddagen.
Vi vill tipsa om ett märke som heter ”Wilma och Morris” där kläderna tål bra med regn, står sig mot kyla och andas mot värmen. Kläderna kan även hängas in i torkskåpet för riktigt regniga och blöta dagar. ALLA ni som har era barn på ekot har även 25% på alla kläder.
De ytterkläder som går hela året är de fantastiska SKALKLÄDERNA där man kan använda sig utav lager på lager under när det blir kallt. De andas och de flesta märkena idag håller mot lek i regn. (Du skulle då kunna vara utan galonkläder som inte andas och bli väldigt varmt när barnen leker)
Vi på Ekot är en förskola som är ute väldigt mycket med era barn därför är det så VIKTIGT att barnen har bra kläder när dom är hos oss, så vi vill tipsa er föräldrar om vårt klädtänk.

Checklista med kläder som ska finnas på barnets hylla:
·        Skallkläder
·        Skor/Stövlar efter väder inkl. sockor
·        Mössa tunn/Tjock
·        Vantar fingervantar/Galonvantar/Vintervantar
·        Ullkläder/Fleece kläder
·        Underställ
·        Extra kläder (Strumpor, Underkläder, Byxor och tröja)
·        Jobbarbyxor/Utejeans (höst och vår)

VIKTIGT!!! Vi är ute varje dag.
Sommar – svala och gärna skyddande kläder. Tänk på att det finns en solhatt eller keps att sätta på huvudet. Vi ser till att barnen får i sig vatten och vi försöker vara i skuggan eller inne så mycket vi kan när det är väldigt varma dagar. Solvett råder på Ekot. Vissa dagar kan det bli så att vi äter lunchen och har vilan inomhus för att komma bort från solen en stund.

Blöta och kalla barn = ledsna barn och kalla barn.
Torra och varma barn = glada och nyfikna barn.

Märk barnens kläder, det spar mycket tid för oss pedagoger. Vi behöver inte leta och gissa vem kläderna tillhör. Tack på förhand!

Har du fårgor om kläder, fråga oss pedagoger gärna.